Geluiddempende coating

Geluiddempende coating –  Reflectie, geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Geluid kan worden geabsorbeerd, overgedragen of gereflecteerd. Wanneer het dak, de vloerGeluiddempende coating of de muur van een gebouw wordt geraakt door een geluidsgolf, wordt een deel van de geluidsenergie weerkaatst, een deel geabsorbeerd door het materiaal en een deel doorgegeven door het materiaal (zie afbeelding).

Welk gedeelte wordt weerkaatst, geabsorbeerd of doorgegeven, hangt af van enerzijds de vorm van het materiaal of de constructie waarmee de geluidsgolf in contact komt, en anderzijds de geluidsfrequentie. Op basis hiervan kunnen drie akoestische parameters worden gedefinieerd.

Geluiddempende coating

Poly4U werkt met coating producten die die voldoen aan het criterium: geluid reducerend. Een polyurea hotspray coating is uitermate geschikt voor oppervlaktes waar het geluid gereduceerd dient te worden.  De geluiddempende eigenschappen zijn o.a geschikt voor laadkleppen, laadvloeren, laaddocks en andere laadruimtes. Deze coating voldoet aan de gestelde Piek-Norm.

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

<< Terug

Facebooktwitterlinkedinmail