Polyurea

Poly4u is voor zowel bedrijven als particulieren, dé leverancier van polyurea. Optimale service en hoogwaardige producten is waar we voor staan. Met meer dan 10 jaar ervaring in polyurea, kunnen wij u helpen met toepassingen op alle soort ondergronden. Gezamenlijk bedenken we de beste, duurzame oplossing voor uw wensen en situatie.

Wat is Polyurea?

Polyurea is een type elastomeer dat wordt gevormd door een reactie tussen een Isocyanaat (component-A) en een polyol(component-B) via de zgn Step en growth Polymerisatie. Het isocyanaat kan aromatisch of alifatisch van aard zijn. Het kan een monomeer zijn, een polymeer , of een variant van isocyanaten en een quasi – pre-polymeer of een pre- polymeer.

Een Polyol bestaat uit een typische basisformulatie:

  • basis polyolen (reactie met isocyanaten)
  • katalisatoren regeling van reactiesnelheid)
  • stabilisatoren (regeling van celstructuur)
  • vlamvertragers (beïnvloeding van het brandgedrag)
  • blaasmiddelen (schuimvorming)

Afwerking in nevelstructuur of juist glad. Sommige polyureas bereiken treksterktes van 6000 PSI bij een rekvermogen van meer dan 500%. En door de snelle droogtijd zijn meedere lagen aan te brengen. Hierdoor zijn laagdiktes van over een centimeter niet ongebruikelijk.
Al deze specificaties bij elkaar maken polyurea nog steeds een op zijn tijd voorlopend product. In vele opzichten niet te vergelijken met een polyurethaan, epoxy of polyester.

Toepassingen van Polyurea:

Omdat polyurea een erg snelle reactietijd en hoge vochttolerantie heeft, maakt dit het zeer geschikt voor grote oppervlak projecten. Door de juiste oppervlaktebehandeling toe te passen, hecht polyurea nagenoeg op alle soorten ondergrond. Waaronder: Beton, staal, metaal, hout, rvs, aluminium, polyester etc.
Sectoren waar wij geregeld Polyurea inzetten zijn;

Wilt u weten wat wij met polyurea voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Facebooktwitterlinkedinmail