Antibacteriële coating

Antibacteriële coating – De eerste antibacteriële coatings werden ontwikkeld voor de medische sector. Ondertussen zijn er ook toepassingen in bouwmaterialen, textiel en verven. Nu er ook food grade antibacteriële coatings beschikbaar komen, kan deze technologie ook zijn intrede doen in de voedingsindustrie. Hierbij kunnen zowel permanente als tijdelijke coatings praktische ondersteuning bieden bij hygiëneprocedures.

Antibacteriële coating 

In de medische sector hebben deze coatings met de microscopische structuur van een haaievin ondertussen hun nut bewezen bij implantaten en katheters. Ook op bouwmaterialen, maar bepaald voor ‘high-touch areas’, worden ze inmiddels toegepast.

Men kan een stapje verder gaan en materialen en coatings gebruiken die bacteriën afdAntibacteriële coating oden. Zo zijn er innovatieve kunststoffen en rubbers ontwikkeld waaraan organische biociden toegevoegd zijn, zoals triclosan, chitosan, isothiazolinonen, OBPA, IBPC en ammoniumsilaan.

Veel aandacht gaat vandaag de dag uit naar additieven op basis van het anorganische zilver. Zilveradditieven kunnen zeer ruim toegepast worden in kunststoffen, metalen, composieten, lakken. Naast zilver komt koper, als goedkoper alternatief, meer in de belangstelling te staan.

Poly4U werkt met geurloze, oplosmiddelvrije kunststof coating systemen die haccp gecertificeerd zijn. Een hotspray polyurea voldoet aan de normen voor de voedsel en waren industrie. Daarnaast werken met zilveradditieven als aanvulling op onze bestaande coating systemen.

Toepasbaar in o.a; koelcellen, koeltransport, toiletruimtes, keukens, voedselopslag, watertanks, machines, ziekenhuizen en dierenverblijf plaatsen,

coli bacterieën

coli bacterieën

MRSA bacterieën

MRSA bacterieën

Salmonella bacterieën

Salmonella bacterieën

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

Facebooktwitterlinkedinmail