Antislip coating

Antislip coating – Bij gebruik van Antislip coating wordt er gebruik gemaakt van technieken en materialen die erop gericht zijn de wrijvingscoëfficiënt van een oppervlak sterk te vergroten en hiermee over het algemeen de veiligheid van producten te verbeteren.

De wrijvingscoëfficiënt is afhankelijk van een viertal factoren:

  • De viscositeit van een mogelijk aanwezige Antislip coatingvloeistof
  • het snelheidsverschil tussen twee oppervlakken
  • de druk waarmee de oppervlakken elkaar raken
  • ruwheid van beide oppervlakken.

Aangezien een ontwerper over het algemeen geen invloed kan uitoefenen op de viscositeit, de snelheid en de druk, is de enige optie de ruwheid van de oppervlakken aan te passen.

Antislip coating

Er zijn meerdere technieken om het wrijvingscoëfficiënt van een oppervlak te verhogen. Wij werken met de volgende:

Coating met korrel of nevelstructuur

Bij deze techniek wordt het te behandelen oppervlak bedekt met een laag coating waar korrels doorheen zijn gemengd. Door deze korrels aan de verf toe te voegen zal de verf in plaats van glad op te drogen een zekere structuur krijgen. Voorbeelden van mogelijke korrels zijn zand, glas of rubberbolletjes. Iedere korrelsoort zorgt voor een bepaald soort ruwheid. Daarnaast zijn er nog hotspray coatings die middels het zgn nevelen een zelfde soort structuur kunnen creëren.  Toepassingen van deze antislipbehandeling zijn bijvoorbeeld de wegmarkeringen op straat en de vloeren van parkeergarages. Het voordeel van deze behandeling is dat het een erg goedkope en eenvoudig verkrijgbare techniek is. Het nadeel dat het oppervlak geverfd moet worden en dit dus geen onzichtbare oplossing is.
Antislip6.jpg

Antislip7.jpg
Boven: onbehandeld; onder: behandeld.

Epoxy hars

Deze coating bestaat uit een epoxyhars samenstelling en is spuitbaar. In plaats van een microscopisch netwerk van groeven in het oppervlak te etsen zal de epoxyharscoating zelf dit netwerk vormen. Er wordt dus een extra laagje op het oppervlak aangebracht. Het voordeel van deze coating is dat deze spuitbare coating geschikt is voor creatieve toepassing omdat zij overal waar men een veilig, slipvast oppervlak wenst te gebruiken is. Deze coating kan gebruikt worden op natuursteen, beton en kunststeen.
Antislip6.jpg

Antislip7.jpg
Boven: onbehandeld, onder: behandeld.

Nano

Ieder oppervlak heeft miniscule poriën en groeven. De nanocoating zal in deze groeven trekken en zal bij een droog oppervlak geen effect hebben. Echter, als dit oppervlak nat wordt zal de coating uitzetten, waardoor het ondanks het water een ruwe structuur op het oppervlakte vormt. Zo zal de gebruiker alsnog genoeg grip hebben op de natte ondergrond. Het grote voordeel van deze coating is dat zij op bijna ieder gewenst oppervlak bruikbaar is, zoals op glas, vinyl, hout, metaal en steen. Tevens is zij net als de andere coatings transparant, maar ook leverbaar in kleur. Deze coating wordt toegepast op oppervlakken die glad worden als zij nat zijn.
Antislip13.png

Antislip14.png

Antislip15.png
Boven: onbehandeld; midden: behandeld droog; rechts: behandeld nat.

Poly4U past deze verschillende anti-slip werkingen in veel gevallen toe. Dit geheel naar wens van de klant. O.a toepasbaar op bedrijfsvloeren, garagevloeren, laadvloeren, balkons, trappen, portieken, badkamers, toiletruimtes, bruggen en nog veel meer

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

<< Terug

Facebooktwitterlinkedinmail