Antistatische coating

Antistatische coating – In ruimtes waar met gassen en/of oplosmiddelen word verwerkt kan de kleinste vonk door een Antistatische coatingongecontroleerde elektrostatische ontlading een verwoestende explosie veroorzaken. Het gebruik van een coating systeem die de kans op elektrostatische lading kan reduceren is hierbij een noodzaak. Met deze coating ontstaat een gecontroleerde geleiding van elektrostatische ladingen. Ze zijn daarnaast naadloos, scheur overbruggend en bieden een hoge chemische weerstand. Een anti-statische coating is onderdeel van een groter concept. Er moeten aan veel meer eisen worden voldaan om het explosie gevaar te kunnen reduceren. Denk hierbij aan bv juiste schoeisel en kleding. Maar ook aan een juiste aarding van installaties.

Antistatische coating

Statische lading trekt stofdeeltjes aan, wat dus niet wenselijk is. Bovendien kan de lading voor een schok zorgen als je in aanraking komt met het oppervlak. Er zijn twee manieren waarop het opbouwen van die lading kan worden tegengegaan:

  • Natuurlijke methode. De lading moet worden afgevoerd via constante aarding. Bij een auto kan dit worden gerealiseerd door een strip van de carroserie naar de aarde.
  • Chemische methode. Een spray bestaande uit geleidende polymeren die het opbouwen van statische lading verhindert.

Poly4U werkt met producten die voldoen aan het criterium: anti-statisch. Met een gecertificeerde polyurea hotspray voldoet u aan deze norm.

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen of werkgebieden. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

<< Terug

Facebooktwitterlinkedinmail