Lagedruk Spuiten


Lage-druk conventioneel;

Lagedruk spuiten – De verf wordt aangebracht op een object door middel van een spuitpistool op luchtdruk.  Het spuitpistool heeft een spuitmond, verfcontainer, verf en Lagedruk spuitenluchtcompressor nodig. Wanneer de trekker wordt ingedrukt wordt de verf gemixt met de gecomprimeerde luchtstroom waardoor het uiteindelijk fijne nevel wordt. Door een groot aantal spuitmond vormen en afmetingen, kan de consistentie van de verf worden gevarieerd. De vorm van het werkstuk, de gewenste consistentie en verf patroon zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een mondstuk. Een normale luchtspuitpistool heeft een aanbreng rendement van rond de 40%.

Lagedruk Spuiten

HVLP:

High Volume Low Pressure,  is vergelijkbaar met een conventioneel spuitpistool maar hehvlp-gunt vereist een lagere druk (LP). Daarnaast een hogere volume (HV) van de lucht wordt gebruikt om de verf te verspuiten. Het resultaat is een hoger percentage verf op het doeloppervlak met beperkte over-spray, materiaalgebruik en luchtvervuiling. Met behulp van een aparte regelaar kan de druk worden bijgesteld naar de gewenste waarde. HVLP pistolen hebben ruime luchtkanalen in het pistool waar de inkomende druk van 3,0 tot 3,5 BAR expandeert tot lagedruk van 0,7 bar bij de nozzle. HVLP zorgt voor 20.000 ton minder verfafval per jaar in vergelijking tot de normale luchtspuitpistool. Het heeft een aanbreng rendement van zo`n 65%

Apllicatie d.m.v. Spuiten

Het Lagedruk spuiten van coating levert een gladder en egaler oppervlak op dan met kwasten of rollen mogelijk is (kwast- of rolsporen),de bereikbare laagdikte is relatief hoog. Het heeft echter ook nadelen, spuiten geeft namelijk veel meer verfverlies dan andere verwerkingstechnieken.

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen of werkgebieden. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

Facebooktwitterlinkedinmail