Sneldrogende coating

Sneldrogende coating – Bij het ontwikkelen van een coatingproces is het belangrijk de precieze droog- of uithardingstijd van de coating te kennen. Met de kennis van de droogtijd weet de operateur bij meerlaag systemen wanneer hij de volgende laag mag aanbrengen.

Sneldrogende coating

De meeste coatings gaan door verschillende fases tijdens de droogtijd. Zodra een coating is aangebracht vlakt deze zich onder de invloed van de zwaartekracht uit en zodra hij begint uit te harden verschijnt een dunne droge laag op het oppervlak. De coating droogt dan verder uit tot hij uiteindelijk compleet is uitgehard. Sneldrogende coating

Hotspray systemen zijn snelhardende coatings op basis van polyurea of polyurethaan met een droogtijd van enkele seconden. Dit biedt dan ook ongekende mogelijkheden. Ook de UV-stabiele polyaspartic kent een zeer snelle verwerkingstijd. Beide systemen zorgen ervoor dat het behandelde oppervlak binnen afzienbare tijd weer in gebruik is te nemen. Sommige systemen zijn binnen 5 uur volledig mechanisch belastbaar. Dit zorgt voor een zeer snelle oplevering van kostbare gebruiksmiddelen.

Binnen afzienbare tijd weer in gebruik te nemen. O.a Bedrijfsvloeren, garagevloeren, balkons, galerijen, laadvloeren, laadruimtes en transportmiddelen

Voor een algemeen overzicht ga naar de verschillende kunststof coating toepassingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen. Ga naar onze facebook pagina voor de laatste updates.

<< Terug

Facebooktwitterlinkedinmail